Friday, May 7, 2010

POLITEKNIK, LEKEH SANGAT KER???

Selamat Sejahtera Semua..


Aku dah baper hari dengar kes yang ada budak kutuk politeknik. Panas hati aku beb sebab aku memang student politeknik. Per barang mau kata camtue. Ko tue saper nak memperlekehkan pelajar politeknik. Anak pengarah ker?? Anak PM ker sampai kami student politeknik nie diperlekehkan. 


Alu tau kes nie dah tutup maybe tapi aku nak ingatkan semua jangan la kutuk-kutuk IPTA ker IPTS ker or whatever la. Tapi aku sedih betul la sampai sanggup nak memperlekehkan politeknik. Yer memang politeknik nie nampak macam lekeh kan. Tak da nama universiti bagai. Taoi aku dengar radio Era pagi tadi yang politeknik akan dinaik taraf sebagai universiti pada tahun 2015 nanti. Lagipun dah da politeknik premier kan. Okeyh per.


Bagi aku politeknik nie best Kat sini la aku start jadi ramah tamah, jadi sempoi, jadi minah yang tak taw malu. Hahhaha. Betol la kalau kenal aku tau la aku nie jenis camner. Bising jer. Ikot time gak la. Masa aku first masuk poli memang gile aku diam la. Pi mana pon sorang-sorang ja. Yela masa tue aku masuk lewat sikit so aku memang tak da member. Setahun gak la aku ambik masa nak sesuai kan diri ngan keadaan situ. Sampai la aku sem 3 baru aku dah mula bising-bising. Hahahha.


Politeknik nie bagus beb. Lecturer die pon best. Tak berkira sangat bab2 nota nie. Aku paling suka Puan Iziani ajar Mathematics, Incik Hassan ajar programming dan semua lecturer la kat poli aku. Kalau subjek agama aku masa Ustaz Husba ajar memang gempak la. Hahahha. Best nak mampos. Lagi satu aku tak pernah bagus dalam math tapi setakat sekarang math aku semua 4f. Aku syukur sangat-sangat sebab masa sekolah aku selalu dapat C. Masuk poli belajar math yang sama macam sekolah dan cara yang puan ajar memang simple dimple dari pa aku belajar masa sekolah dulu. Pointer aku pon alhamdullilah bagus gak la. Still 3 pointer. Masa sekolah lu nak dapat 2.5 pon susah.


Paper pon bagi aku politeknik tetap best walaupun kadang-kadang peraturan yang ketat gile. Aku tak suka tapi aku dah rindu poli. Poliiiiiii......Wait for me....Yarghhhhhh


NotaKakiKurap: Ntah per aku merepek tak taw..hehhehe

9 comments:

winna shinta said...

sape lekehkan politeknik nih?? ish3.. blaja kat mne pon sume same je oke

MISH LOLIPOP said...

winna: taw xper..kekeke..mls nk ckp spa sbb dh close case

AiZ said...

kalau ade org cakap macam tu lagi, bagitau aiz... aiz nak buang dia dari negara ni..^__^ (haha.. aiz kan jahat)

Sang Karipap said...

Belajar kat mana pun sama, yang penting seberapa banyak yang kita dapat gunakan ilmu pengetahuan tu dalam hidup.

X guna jugak dapat blajar kat oversea tp jadik corrupted employees kan?

MISH LOLIPOP said...

aiz: hahah..buang jer dlm laut bg jrung mkn..

sangkaripap: btol tue..hehehhe

safiyyahosman said...

pikiran sempit ja pikir poli nih xda masa depan..beramapa ramai yang asal dri poli ja..lec kat poli piya semua master..semua kebanyakkan dri poli ja..kan..minda kita kna terbukak..:)

MISH LOLIPOP said...

piya: yup..taw xper..hahahha..lupa lak yg piya nie poli gk..hehhe

natsumiDyla said...

erm. abg saya ex politeknik gak.
n dah ada ijazah dari KUTKM skrg ni orang panggil UTEM.

tapi, bila cari kerja..guna sijil Poli pun dah cukup.

Anonymous said...

Apa yg ko crita psl kebaikan poli bodoh ko tu suma ada la kat universiti..blajar x pandai, pastu masuk poli dok bising2 sebab kena hina..standard r bodo oi..