Wednesday, May 26, 2010

LI KATA PI POLI KATA MAI







Selamat Sejahtera Semua...


Tengok tajuk entry lu semua paham tak?? LI (Latihan Industri) dah nak habis. Tinggal lebih kurang dua minggu lebih ja. Pastue 24 Jun 2010 bermula lah hidup gua sebagai student. Satu sem dah tinggal poli so welcome back to the poli. Perasaan gua tak taw nak habaq (gitaw). Was-was pon ada. Sebab pa was-was?? Ya la gila betoi report gua tak buat lagi. Tak ka gila camtue. Gua rasa macam nak gila ja. Ntah serabut tul la. Tapi report tak buat pon blog tetap update. Muahahahah. Sungguh dedikasi gua kan. 


Sem nie cuti pendek ja. Law tak dua bulan cuti tapi sem nie dua minggu ja. Tapi tak pa hidup mesti kool. Stylo beb walau hati penuh dengan lara. Pasnie gua akan drive gie kelas. Member gua aka junior gua la akan tumpang gua. Pasnie kena pakai kad matrik la, kasut bertutup la, baju kurung la, stokin la (yang nie sure gua pakai masa masuk ja kot) dan macam-macam la lagi. Gua malas nak dok hostel. Mesti kena ikot peraturan yang menggila babi. Tapi tue la mesti gua rindu lepak-lepak ngan member gua. Malam-malam gie cafe usha mamat hensem. Hahahha


Bagi gua study lebih best dari keje. Kalau keje pon gua nak keje sendiri. Ikut suka bapak gua nak masuk keje pukul baper. Ada gua kesah?? Kalau boleh gua nak jadi macam AIZ aka skandal gua. Oppsss jangan marah ya Aiz. Heheheh. Yela keje sendiri. Die tak per kreatif tapi gua hancus. Tue la gua dok pikir nie. Nak buat bisnes online jer la. Per guna gua amek IT sepatah haram pun gua tak taw. 


Sem depan memang hard la. Sem depan la gua nak ambik MUTE. Sem depan jugak la gua nak ambik kursus kawin. Bukan gua gatai tapi kat poli lebih murah dari luar. Pastue subjek-subjek memang killer la. Dah nak grad kan. Memang tough la sem depan. Mungkin blog nie akan sedikit terabai. Assingment akan melimpah ruah ke atas meja ku. Projek jangan citer la. Aku mintak-mintak la sem depan lecterur (betol ker ejaan nie??) yang best ajar. Yang slumber. Tak nak yang kuat membebel. Bosan dan sure aku tidow.


Sem depan da JAVA, Audio (law xsilap), ORACLE, DATABASE lagi. Ntah aku pon pening la. Cam na aku leh gie amek cos PROGRAMMING nie tak taw. Pelik. Tapi pelik-pelik pon bleh skor gk. Dua sem dapat A mai sem 3 gua dapat C. Merudum jatuh sebab ntah. Final gua yakin jawab. Tapi Allhamdullillah pointer still 3 lagi walaupun tak dapat 4flag lagi. Bukan rezeki kot. Paper pon lepas nie gua akan tiap-tiap hari update mengenai kelas gua.


Miss gile dekat budak-budak kelas gua. Dah lama tak menyakat. Wait for mee weh. Akhir kata Majulah Politeknik untuk Malaysia. Zassssssss

7 comments:

Nur said...

hmmm.. adik aku poli kat melaka.. kau kat mana? selamat menempuh hidup ber student.. =)

Mrs Infinity said...

salam...yeay da nak blk poli ekh..br je akak tau mish loli ni dak poli...poli mane ni??? akak dulu pun study poli gak...happening giler...

Roronoa Zoro said...

eh.. politeknik seberang perai kah??

jurusan apa yg mish amik?

MISH LOLIPOP said...

@Nur
hahah..thanks..gua poli perlis jer..dkat jer la

MISH LOLIPOP said...

@Mrs Infinity
wslam..yeke ka..heehe..sy poli perlis jer..kali nie dok luar jer la..mls nk dok dalam

MISH LOLIPOP said...

@Roronoa Zoro
xda la..poli perlis..amek cos programming IT..nper???Zoro stdent poli gak ker??

FiRsYa MeLisSa said...

mish lolipop poli perlis??
ambik it??
sure kenal my fwen..
but tak tau lah kan..
dah hbis study ker??
ngeee~~
eyh3..cm ner leh kena bucu pintu kete??

Suke baca entry nie...sebb sy smpai skang pun naik bus nak g mana2..
tapi bas kira oke lagi..paling tak suke naik adalah komuter...sakit hati lorh~

Jom tengok blog kita
Little Love Always