Monday, May 10, 2010

KELMARIN KAN...

Selamat Sejahtera Semua...


Dah 3 hari aku tak mengupdate blog lembu aku nie. Rindu betol la nak mengupdate. Yela streamyx umah aku tak leh guna. Biul betol la. Grrrrr.... Meh nak citer per yang terjadi masa ketiadaan aku weekend hari tue.


JUMAAT PETANG

Jumaat pagi aku masuk keje tapi petang lak aku ponteng. Hehehe. First time tak masuk keje. Tolong jangan gitaw kat supervisor aku yer. Aku taw die pon tak ambik kesah aku datang or tak janji keje siap. Hehehe. Aku ponteng pon sebab adik aku nak ambik ujian komputer untuk lesen (betol ker??) untuk yang kedua kali yer. Begong tol la yang first die fail. Hahahha. Padam muka. Then aku gie TM untuk setelkan masalah streamyx yang dah sebulan tak leh guna. Setelah bergaduh dan hampir menetak pihak TM, sorang pakcik tue (patot ker panggil pakcik??) maaf staff TM yer, beritahu yang masalah itu tengah direpair dan rumah beliau yang berhampiran rumah aku (yer aku tak taw umah die kat ner tp die memang knal bapak aku) juga tidak dapat mengconnect internet menggunakan stremyx. Ye sungguh sial la saper yang curik kabel kat kampung aku. Bodoh betol kabel pon nak curik. Miskin sangat ker?? Geram aku tak taw sampai bila nak ok. Setel masalah tue aku blah la sambil mengheret modem yang aku bawak tadi. 


SABTU PAGI DAN PETANG


Ceramah membuat taik mata telah berlangsung dengan jayanya. Mood jangan kaco.


AHAD PAGI DAN PETANG


Aku dengan rela hati (aku tipu) telah membangunkan diri aku seawal 6:30 pagi sebab kul 08:00 kena da kat sekolah adik aku sebab pagi nie dorang da event kat MNZ FUTSAL kat JEJAWI. Aku yang kena drive. Lambat tol tunggu pakcik yang nak bawak budak-budak nie. Nak dekat kul 08:45 baru sampai. Huh bengang aku sebab dari kul 08:00 aku tunggu. Then kami bertolak ke tempat pertandingan. Da pertandingan futsal dan bola jaring. Budak-budak umo 4,5 dan 6 tahun jer. Penat gak bersorak bagai nak rak. Kelakar betol la dorang main. Yang futsal boleh tahan tapi bola jaring memang hampeh. Budak-budak pempuan nie memang tak reti main langsung. Dok tercegat macam batu. Yang aktif pon 2 3 orang jer. Yang lain statik ditempat masing-masing. Hahahah. Citer banyak tak guna jom tengok pic kat bawah.






NotaKakiKurap: Yang bola jaring malas nak tangkap sebab aku tengah galak dok menempik. Budak-budak katakan tak reti main. Buang karan ja aku ambik gambar. Huh

6 comments:

Kniedaz said...

dulu danish pun ada perlawanan futsal kat tadika dia..kelakar nak mamp** sbb yg emo mak bapak kat luar jerit2 sebab budak2 tu tak reti main huhu

MISH LOLIPOP said...

kniedaz: taw xper kak..bdk2 men pkai hentam jer yg parents tue la pling riuh..hehhehe..klau kak tgk yg bola jring kompom tnsion yer sbb bdk2 statik jer xlari kjar bola..hehehhe

Sang Karipap said...

Kecik2 pun dah ada futsal? hahaha..nice giler..

MISH LOLIPOP said...

sang karipap: bysa la..dlu kcik2 pon kte xda ftsal2 nie..tgk dorg men mcm nk join skali jer..hehhe

AiZ said...

bola jaring tu diorang kene sponsor aiz main gak.. ^___^ baru semua aktif sakan.. haha... siap menari lagi.. ^___^



My new entry is ready
>> Jangan abaikan rupa sidebar blog u all..

MISH LOLIPOP said...

rsa yer aiz bkn yer nak men bola jring tp tkang sorak lak..hehehhe wah xleh byg aiz nari2 nie..hehheh (o_0)