Wednesday, March 31, 2010

AKU JOIN MENCARI THE RANGGI

Photobucket


Contest nie telah ditaja khas sepenuhnya oleh Lanun Ranggi. Terima kasih Lanun Ranggi kerana telah mencipta sebuah contets yang aku rasa macam mengebest jek. Rasa tak sabar2 nak juin. Huhuhu. Harap menang la yer.

Konsep game nie simple jer. Sebab nie blog Lanun Ranggi so game/contest nie berkonsepkan pencarian harta karun. Tak perlu hampa semua pi mana2 juz dok depan laptop/pc dan tunggu klu2 yang akan dikeluarkan oleh Lanun Ranggi. Menarik bukan.

Contest nie tak payah hampa semua nak payah2 pikir sal slogan, tak der had limit masa dan takde pilih saper2 yang best. Per yang penting kerjasama. Okeyh bukan2. Yang penting kat sini saper cepat die dapat.

Syarat2 penyertaan:

[1] Mesti mempunyai ID maksud yer hampa bukan Ano. Tak mau jadik follower pon no hal. [setel siap jadik follower dah]

Tapi sebagai tanda perhargaan Lanun Ranggi akan memberi bonus untuk FOLLOWER+PENGOMEN TEGAR. Nak taw bonus per check out lam blog LANUN RANGGI.

[2] Sila bagi info kontest Lanun Ranggi dalam blog hampa. Macam buat entri la sal kontest nie. Pastue link kan untuk Lanun Ranggi usha nanti. [setel]

Hadiah2 nya:

Tunggu kemunculan hadiah yang tak seberapa tue di dalam PETI HARTA KARUN.

Konsep Contest nie:

[1] Incik Lanun akan post soklan berkaitan entri merapu dalam blog beliau. Hampa kena pandai2 la selongkaq blog beliau untuk mencari jawapan. Jawapan tersebut merupakan kata laluan untuk mendapatkan satu daripada empat kata kunci. Simpan la jangan bagi kat orang lain lak.

[2] Soklan akan diberi berkala untuk memberi peluang hampa selongkaq blog beliau. Masa entri soklan akan dipost bila hampa berjaya memberi password yang betul.

[3] Entri PETI HARTA KARUN akan dipost paling last sekali. Masa akan diberitahu. Masukkan password2 yang telah hampa dapat untuk claim hadiah. Arahan terakhir ada dalam PETI HARTA KARUN.

[4] Saper cepat die yang dapat. Incik Lanun tak kan bertanggungjawab sekiranya internet hampa lembab cam siput.

So per lagi nak taw dengan lebih lanjut pa kata hampa semua selongkanq blog Incik Lanun Ranggi. Ada bran???

PAMELA ANDERSON DAN DOT DOT DOT

[ Contest ini dibawakan dengan jayanya oleh Yoycullendotcom ]

Salam Sejahtera Semua..

Cerita ini hanya rekaan semata2 tiada kena mengena dengan yang idop mahupun yang koma serta yang sudah mati. AWAS!!! Untuk remaja bawah 18 tahun perlu bimbingan moral oleh ibubapa dulu sebelum membaca. Yoy jangan lupa binbingan moral ibubapa yer bila membaca.

Okeyh. Cerita dia cam nie. Gua satu malam tue lepak2 kat kedai mamak sebelah pejabat agama islam tue. Biasa la law mat2 kutu rayau cam gua nie ner leh dok diam2 kat umah. Mesti mau lepak kat kedai peberet gua la. Malam tue entah per hangin si mamak sekor nie, masa best2 gua ngan member2 tengok Arsenal lawan ngan Keripot FC, tetiba jer mangkuk jamban aka si mamak nie pi tukar channel lak. Leh lak gie layan Raja Lawak. Per ke hal yer mangkuk jamban nie.

Tengah hangin nie tetiba jer sorang minah nie masuk. Walamak weh cun siot. Body jer la. Muka die tak nampak masa tue. Body gua cakap sama lu macam Pamela Anderson la. Sexy abis. Member2 gua ternganga abis semua. Da yang air liur meleleh la. Da yang idong berdarah la. Da gak member aku nie yang dah horny. Gua cam besa la. Tak dak efek paper. Sebab aku yer awek lagi power dari Pamela Anderson. Hahahaha. Gua tengok minah keret nie pesan Milo Ais. Milo Ais jer ker cik kak oii??? Hahaha. Gua ngan member2 cadang nak bertaruh. Yela saper dapat pikat minah keret aka Pamela Anderson tue dalam masa sebulan yang kalah kena bagi sorang RM50 kat yang menang tue. Fuh masa tue aku tengok muka Yoy bercahaya siot. Bukan cahaya keimanan tapi cahaya RM50. Yela die pon ngah sengkek sekarang. Macam gua tak taw. Semua dah deal masa tue.

Okeyh. Masa sedap2 layan Arsenal gua nampak Yoy bangun. Nak gie tandas katanya. Gua malas nak layan. Taw sangat sure nak gie ngorat minah tue. Yang si mamak nie pesal kalut sangat tukar chanel lak. Gua hangin lagi sekali. Yela. Best2 layan Arsenal tetiba jer tukar Raja Lawak. Per barang bro. Mau gak aku hempuk kepala mamak tue ngan motor Yamaha 135 LC gua. Haih cari pasal tol. Gua dah la bad mood mengalahkan pompuan datang bulan.

So masa dok tengah hangin tue gua nampak Yoy dok tersengih2 la. Cam kerang busuk dah aku tengok.

Yoy: Weh. Gua blah lu. da hal skit.
Gua: Lu pe hal weh. Malam maseh muda beb.
Yoy: Gua nak antar minah aka Pamela Anderson tue balik la. Kesian balik sorang.
Gua: Ceh. Waklu.

Tanpa buang masa gua nampak Yoy dah blah dah amek helmet buruk dia gie kaunter. Gua aser die tolang bayar Milo Ais Pamela Anderson tue la. Baper sen sangat la. Gua taw Yoy nie nak tunjuk la yang die berharta padahal berhutang ngan member. Gua malas nak cakap per dah. Gua ngan member2 nampak Yamaha 135 LC dia blah. Bawak awek tue. Gua ngan member2 gua kasi can la kali nie dia menang. Kesian lak tengok kan2. So gua pon pesan la Milo Ais kat mamak tue sambil layan Raja Lawak. Horny gak layan Raja Lawak nie daripada layan Arsenal.

So dah cukup kot gua meraban lam nie. Da can tak aku nak menang Yoy?? Bleh la na. Nanti gua belanja lu Milo Ais sambil layan Arsenal tak pon Raja Lawak ker. Tak pon gua bagi lu kenal sama Pamela Anderson yang gua dah lama simpan nombor die. Tak pun gua bawak lu jalan2 makan asap ngan Yamaha 135 LC gua nie. Hahahaha. Apa macam?? Ada bran?????



Tuesday, March 30, 2010

BERTUNANG???

Selamat Sejahtera Semua..

Okeyh. Pagi tadi aku dah buat tag. So rasa lak nak mengepost entry nie sekali lagi. Tapi bukan pasal tag lagi dah. Actually aku tak suka buat2 tag nie. Malas nak tulis. Betol nie. Kadang bila kerajinan aku dah datang baru aku buat tag. So sapa dah mengtag aku minta maaf la yer. Law rajin baru aku buat. Haha.

Okeyh. Sebenarnya miggu lepas dah banyak kali aku nyaris2 eksiden. Satu masa pagi nak gie opis bawak laju nak mampos. Yela dah lambat katakan. So drift jer la tp yang nie bukan aku yang salah. Betol la bukan aku salah. Makcik tue la cilaka tol die leh tak tengok kiri kanan terus jer keluar dari simpang. Aku nie bawak cam pelesit dengan serta merta membrek kereta aku. Haih naseb la tak kena law tak memang makcik nie nak kena saman kot. Mulut aku nie memang tak abis2 dok maki. Yela baper cm sgt dh nk kena bontot keta die. Memang sial la.

Then, arie jumaat tue (minggu lepas law tak silap) aku dah memang lewat gie opis. Then bawak memang cam pelesit. Tak perasan lak keta depan nie stop adoi memang mencicit la tayar aku bunyi masa aku break. Adoi memang nyaris2 siot la. Law tak keboooom. Abis hancur keta aku. So pengajaran aku dapat mulut jangan masin. Bia taik gigi jek masin. Hahahaha.

Masa Khamis minggu lepas kan da eksiden. Kat kampung aku jer dan orang yang eksiden tue abang kepada membe adek aku. Masa eksiden tue balak adek aku dok belakang dia. Kira cam perasan la kat arwah. Masa tue arwah ngah berkhayal kot. Isap gam law tak silap. Arwah eksiden ngan bas. Memang teruk la. Motor abis hancur. Kepala die pecah.

Balak adek aku yang nampak so die kenal la. Aku dengaq citer tempat die eksiden tue dekat ngan jerat cina. Aku memang tak perasan langsung walaupun dah lama dok lalu kot jalan tue. Adek aku yang gitaw. So mak arwah aku dengaq sampai pengsan tengok arwah sebab doktor terpaksa jahit muka dia nak kenalpasti mangsa.

So malam Selasa baru2 nie, aku nak p amek adek aku tuisyen so usha2 la jerat cina. Memang jelas nampak. Apsal la selama nie aku tak perasan. Dok ralik tengok aku baru sedaq bas depan. Memang dekat la. Adek aku pon kata weh gila ka. Aku memang terkejut gila tapi cool ja. Rasa cam nak eksiden ja tapi alhamdulillah selamat.

So pengajaranyer sekarang nie banyak eksiden so hati2 lah dijalan raya.

NotaKakiKurap:Sory. Tajuk yang tak da kena mengena ngan entry. Hahahaha

TAG DARI FITRI


인사말 전체 (Korea puyer..huk2)..

Okeyh. Bila aku buka jer blog tadi aku da jenguk2 blog incik Fitri nie. Aku ternampak la (ishk apsl la yang aku gatal pi tengok kan) nama aku yang telah ditag oleh incik Fitri. Okeyh terus terang aku cakap aku malas sebenarnya nak buat tag2 nie. Yer la nak kena pikir nak jawab per kan. Aku nie dah la rajin tahap gaban. Okeyh sekarang aku akan jawab soklan2 tersebut.

Siapakah diri anda dirumah??
Okeyh. Aku kat umah sebenarnya sorang anak sulung dan orang suka panggil aku
kakak. Cam tua jer rasa yer. Okeyh kat umah aku nie garang, kuat berleter, tak suka tengok semak,
sangat penyayang (betol ker??), suka makan laksa dan aku jugak sorang
yang gila2. Kat umah aku memang serabut, tak suka mekap2 masa dok umah dan memang
aku masa kat umah berbeza dengan keadaan aku masa kat luar.

Siapakah diri anda disamping rakan2??
Okeyh law disamping member2 aku lak aku nie jenis yang hepi sokmo. Suka buat lawak.
Suka CaPub (Cari Publisiti). Sorang yang suka bising2, yang baik hati. Okeyh aku tipu sebenarnya.
Nak taw kena tanya member2 aku la dorang rasa aku nie macam ner. Seriusly
aku memang kelakar dengan member2 dan memang gila2 tahap havoc. Setel

5 benda yang diidamkan tapi masih belum tercapai.
1. Aku nak candlelight dinner (betol ker aku eja entah).
2. Aku nak sangat jumpa dengan my prince charming.
3. Keluar jalan2 dengan Mohd Zarul Ikhwan Bin Nordin (dah lama tunggu tapi tak dapat lagi)
4. Memiliki Suzuki Swift Putih dengan duit sendiri.
5. Nak setelkan hutang keta aku ngan ayah aku.

Siapakah nama pasangan anda??
Buat masa sekarang aku masih lagi on dengan Mohd Zarul Ikhwan Bin Nordin.
Doakan yer moga selama yer.

Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda??
1. Dia sorang yang membuatkan aku hepi sokmo.
2. Dia cumel.
3. Suka pada loghat Kelantan.
4. Suka pada kesetiaannya walaupun kami dah lama break.
5. Kuatnya cinta dia pada aku sehingga sanggup study dekat dengan aku walaupun
terpaksa berjauhan dengan famili.

Bilakah tarikh anda couple??
Seriusly aku lupa la sebab dah lama break nanti la aku dah couple balek aku gitaw.
Hahahaha.

Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda??
Let it be our secret.

Lagu tema cinta anda??
Teruna dan Dara by The Lipstick.

Apa perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda??
Setakat sekarang tak nak paper perubahan dari dia.
Aku suka dia jadi diri sendiri dan bukannya hipokrit.

Tag pada member2 lain
Okeyh yang nie aku bagi kat saper2 yang nak la. Aku tak fokuskan pada sesiapa pon.
So tag la seikhlas hati okeyh.



Monday, March 29, 2010

SELAMAT MALAM

Menjeling menjeling ku ditendang

Lagi sikit nak masuk longkang

Terkenang terkenang diri mu sorang

Daku ucap Selamat Malam

SELESEMA???

Yargghhhh!!!
BENCI!!!
Katakan tidak pada SELESEMA!!!
HATE!!!
Idung berair menyebabkan proses mengupdate terbantot..
SOry kawan2..

BEAUTIFUL AWARD BLOGGER?? SESUAI KER??


Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Semua..

Okeyh. Sebenarnya aku tak da mood nak update blog sekarang nie. Biasa la masalah sekarang semakin melimpah ruah. Tak taw la bila nak abis kan. Okeyh back to topic arie nie sesuai ker blog aku dapat BEAUTIFUL AWAR BLOGGER?? Paper pon aku rasa tuan2 yang bagi award nie tersilap kasi kot. Hahahah. Paper pon aku tak sangka selama hampir 2 bulan nie aku dah berjaya dapat 2 awards dah. So dalam award nie aku dikehendaki untuk mengikut syarat2 yang telah ditetapkan oleh badan2 berikut. Antara syaratnya ialah:

1. Buat sepuluh satu entry mengenai awards nie. [setel]

2. Ucap terima kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut. [setel]

Okeyh. Sebelum tue aku nak ucap time kasih banyak2 kepada kedua2 blogger nie iaitu incik BEN ASHAARI dan incik HARIZ RAZAK kerana sudi memberi award nie kat aku. Huhu bangga beb dapat award nie. Thanks a lot bro.

3. Senaraikan 15 bloggers sebagai penerima awards nie. [setel]

Nie antara bloggers yang aku pilih sebagai penerima BEAUTIFUL AWARD BLOGGER. Yang tak terpilih tue aku minta maaf banyak2 yer. Lain kali aku bagi lagik.

1. MiE
10. JAMAR
12. Bilis
15. Qimie

4. Beritahu penerima awards, supaya mereka tahu yang mereka
telah memenangi award tersebut. [setel]

5. Senaraikan 7 perkara tentang anda. [setel]

1. Aku kuat tido
2. Aku kuat makan.
3. Aku suka coklat mahal2.
4. Aku tak suka bunga sebab jiwang sangat.
5. Aku suka datang opis lambat.
6. Aku suka nangis.
7. Aku kuat bebel.

Okeyh da setel pon. Sori aku tak da mood nak bebel lama2 dah sebab aku ngah tak baper nak sehat nie. Selsema barangkali. Okeyh la chow lu semua.





Thursday, March 25, 2010

AKU DAPAT AWARD???



Selamat Pagi Semua..

Okeyh. Hari nie late sikit dan tak sempat nak bekfes pon. Yela aku tired sangat semalam tido terlalu nyenyak. Nak bangun antar adek gie sekolah pon rasa malas sangat. Lepas antar balek umah rengok dah kul 715 pagi. Gie kat sofa tidow la. Hahahaha. Letih wa cakap sama lu. Then tengok jam dah 720 pagi kelam kelibut aku siap2. Iron baju then mandi. 750 pagi baru aku drive gie opis. Nak beli kuih dan nasi lemak pon memang tak sempat. Tahan jer la perut nie. Huhuhu

Sampai opis terus on laptop dan online. Tengok da komen kat entry aku yang lepas. Per tue?? Mata aku tak dapat mengesan benda tue. Then zoom lagi. Owh baru ku tahu rupanyer da sorang blogger yang baik hati iaitu Incik Hyperplasma (HP) telah memberi aku satu award yang aku terpikiq sejenak layak ker aku dapat award nie??? Hahaha. Cam lawak lak. Nak taw award per sila tengok kat bawah k.

-
-
-
-
-
-

Tadaaaaaaaaaaaaa



Okeyh. Tue la award aku dapat. Patot tak aku dapat?? Paper pon thanks Incik HP sebab kasi award tue kat aku. Okeyh then kita tengok syarat2 untuk award nie. Antaranya ialah:

[1]. Thank & link the person that gave you the award. [Done!]
[2]. Pass this award onto 20 12 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic..[Done]
[3]. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award [Done]

Nie antara blogger yang aku selalu lepak kat blogger depa. So amek la award nie simpan leklok yer. Antara blogger aku bagi ialah:

[4] Khai
[6] MiE
[8] Aini
[9] Amin
[11] Macha
[12] Uncle

NotaKakiKurap: Penat nak list 12 bloggers nie.. Hahahah.. Paper pon thanks semua.

Tuesday, March 23, 2010

LUAHAN HATI SANG PERINDU


Dear My Diary,

Sedih sangat hari nie. Rindu sangat2 kat dia tapi hati aku ego. Bia mesej dia tak berbalas. Siap padam lagi. Lihat diari betapa egonya aku. Tapi aku takut dia akan jadi milik orang lain. Dah 3 tahun aku kenal dia. Sayang aku tak pernah hilang walau aku dimaki pon. Betapa dalamnya kasih aku nie.

Aku tahu dia pon sayangkan aku juga. Sangat sayang. Sayang yang amat sangat walaupon aku curang dengannya. Sampai sekarang dia maseh menaruh harapan pada aku. Tapi aku ego sanggup biakan dia macam tue jer. Naper aku bodoh sangat???

Aku takkan pernah lupa kejadian2 aku dimaki olehnya. Sakit hati nie hanya tuhan saja yang tahu. Menages aku siang malam. Memang patot aku dimaki tapi aku jujur ceritakan kekhilafan ku itu. tapi dia tak dapat terima bila aku buat macam tue. Semalaman aku dan dia tak dapat tidow. Tue kes pertama. Kami putus sampai situ jer.

Tapi disebabkan sayang yang masih kuat kami sambung semula hubungan ini. Tak lama pon. Kami putus akhirnya. Mungkin jarak kami yang terlalu jauh. Tapi kami maseh berkawan. Pernah dia maki aku lagi. Aku diam. Aku cuba tabahkan hati lagi. Bertahan dengan apa yang terjadi. Lama2 tembok kesabaran aku runtuh jua. Malam tue aku kol dia. Cakap dengan dia. Tanya dia naper sampai sanggup maki2 sanggup kasar2 ngan aku. Aku tak pernah nak kasar2 ngan dia nak maki2 dia. Sebab aku tak sanggup sakitkan hati insan yang aku sayang. Dia cakap dia sayang aku. Tapi naper dia tega sakitkan hati aku???

Malam tue kami gaduh lagi. Sayu aku dengar suara dia. Aku taw dia cepat panas baran. Dia sangat sayangkan aku. Malam tue tangan dia luka. Lepaskan geram kat dinding. Dia kata tak sangka aku akan nanges camtue. Dia nyesal sangat2 dan janji tak kan ulang benda yang sama lagi.

Then, dia sambung belajar dekat sini. Negeri aku. Walaupun satu negeri tapi kami jarang jumpa. Selama kami kenal bru dua kali jumpa. Dia cakap sebab aku la dia sanggup study jauh2 dari famili supaya dekat dengan aku. Kalau dia tak studi sini tak mungkin kami jumpa.

Sampai sekarang sayang aku kat dia maseh kukuh. Maybe he is my 1st love. And i will never forget him. I MISS YOU.


NotaKakiKurap: To Mohd Zarul Ikhwan Bin Nordin. I Still Love You Until I Die.

ATIKAH SWEET GIVEAWAY

Salam Sejahtera Semua..

Okeyh (cam trademark lak bnda alah nie..huhu) Hampa2 semua nampak tak pic kat atas tue??
Atikah Sweet GiveAway. Cam best jer benda nie kan. Nampak lak cam ala2 coklat gitu
sebab tue dengan jujurnya aku join. Bukan per sebab coklat yer pasal aku sanggup join. Harap dapat la yer. Hahaha.

Okeyh. Contest nie hampa semua leh tengok+join sekali kat laman web beliau. Okey klik2 la yer law nak dapat adiah dia. So contest nie (contets ker wehy??) start dari 6 April 2010 sampai la 9 April 2010 (Aku lambat taw nie..nseb sempat) so da masa lagi sapa2 yang antu coklat nak join. Free nie weh bukan senang.

Okeyh citer banyak tak guna so join la yer dan jangan lupa ikot syarat2 dia sama (aku dah cukup syarat kot..hahah) Jom join semua.

"Hai kawan-kawan! jom sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY. hadiahnya satu kotak yang mengandungi 9 biji hand-made chocolate yang dibuat oleh Sweet Brown! Coklatnya sedap tau! Jadi apalagi, jomlah kita sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY di http://pepelungu.blogspot.com..JOM-JOM!"

NotaKakiKurap: Law menang aku belanja hampa semua tengok gambar jer la yer. Hahahah

Monday, March 22, 2010

MY HEART MY SOUL

diZ iZ mY hEaRt n mY sOuL

i lOvE hIm althouGh wE`rE nOt toGhEtheR

lOvE hiM uNtiL i diE

CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100

Selamat Sejahtera Datuk2 dan Datin2 Sekalian..

Ehem. First time join contest nie. Rasa kembang kucup pungkoq aku nie. Hahahha. Okeyh cukup la dok meraban pa nie kan. Lets back to the title. Cewah beromputih lak aku nie.

Okeyh. Contest nie telah dianjurkan oleh Incik Diari Seorang Lelaki. Sungguh baik hati Incik Diari Seorang Lelaki nak bagi kan. Aku nie dah mata duitan terus jer join la kan.

Okeyh. Apa aku akn buat law Incik Diari Seorang Lelaki bagi duit nie kat aku kan. Hampa asa aku patot buat pa??

Okeyh. Law aku dapat aku nak beli makanan la. Yang sedap2 then belanja adek2 aku makan. Yela sian kat ayah aku asyik dia ja yang korbankan duit dia. So, law aku dapat leh la aku ajak satu famili aku nie gie lepak2 kat RFC ker. Okeyh tak???

Then, dengan duit tue aku leh la buh minyak keta kan. Bawa adek2 aku ronda2 ka. Tak payah la susahkan ayah aku nak tolong buh minyak kan. Beliau pon dah da keta sendiri. Kang semua keta nak kena buh minyak guna duit beliau. Sian kan kat ayah aku.

Okeyh. Law dapat duit tue aku ingat nak simpan la law yang lebey2 tue buat makan2 masa aku ngah keje kan. Yela sekarang aku ngah sengkek nie. Nak tunggu membe bayaq utang lambat sangat so law Incik Diari Seorang Lelaki bagi aku amat2 hargai la.

Okeyh yang tue ja kot aku leh buat ngan duit RM100. Mekap2, baju2 dan kasut2 nie tak cukup kot. Paper pon aku dah join dah..hahahhaha

NotaKakiKurap: Nie jujur aku akan buat.

KELIRU


Helo Ebelibody..

Adoi bosan la keje macam nie. Dah la memember pon tadak sesorang je la aku kat sini. Nak buat keje pon tadak mood. Mood aku mana mai lagi law pepagi camnie. Lapaq pon da nie. Asa satg nk pecut p KFC la. Melantak kat sana kan best gak. Tak pon bawa balek jer la kan. Adoi series nie aku lapaq yang teramat.

Okeyh fine. Nie bukan kena mengena pon ngan tajuk entry aku pon.

Sebenaq nya aku compius ngan satu kes nie.

Macam nie. Petang kelmarin kan aku dok lepak2 kat depan tv. Adek2 aku bersepah ja kat depan tv. Meyemakkan ruang tamu ja. Ada yang tidoq, buh kapuq kasut, bersembang la macam2 la depa buat. Tadak port lain ka nak p lepak. Sebok la aku nak layan Merlin nie.

Okeyh sorang adek aku nie cakap la sumthing yang aku dengaq tetiba jer meledak kotak suara aku bergelak tawa dengan mesra nya.

Adek: Cikgu aku kata S tue Singkat, M tue Muat, L tue Longgaq.

Aku: Kakakakaka. Weh bengap tol la sapa ajaq hang weh. S tue Small, M tue Medium, L tue Large. Kakakakakkaka

Adek: Cikgu aku yang gtau camtue la.

Angah: Elok la cikgu hang pon bengap la. Kakakakkaka

So kat sini aku nak tanya kat hampa btol ka????

S=Singkat, M=Muat, L=Longgaq
@
S=Small, M=Medium, L=Large

Mana satu betoi nie????

NotaKakiKurap: Sian adek aku kena gelak kelmarin. Hahahhahahaha (Gelak Puas)

Friday, March 19, 2010

BOSAN

Salam Semua..

Adoi!! Bosan yer.

Memang bosan kan.

Dan nak buat per bosan2 nie ek???

Bosan yer.

Bosan kan baca entry nie.

Sebab memang aku ngah kering idea+bosan.

Thursday, March 18, 2010

BUKAN NIATKU SYG...

Kehadapan Jantung Hati Ku,

Maaf ku wahai sayangku. Bukan niat aku mahu curang pada mu sayang tapi aku terpaksa sayang. Puas aku memikirkannya tapi aku tidak mempunyai pilihan lain. Aku terpaksa memilihnya. Bukan untuk kebahagiaan aku saja tapi demi kebahagiaan kita sayang. Aku dah berusaha sebaik mungkin memulihkankan hubungan ini. Tapi aku sudah tidak berdaya. Yang kuharapkan langsung tidak membuahkan hasil.

Sayang...

Aku tak berniat mahu menyinggung perasaanmu apatah lagi menyakitkan hatimu yang suci mencintaiku. Tapi aku terpaksa sayang. Ya memang aku ego. Aku memilihnya demi kepentingan ku. Tapi dalam hati ini hanya ada kamu sayang. Kamu saja dihatiku. Tiada siapa yang dapat merebut hatiku ini. Dan dia hanya tempat aku mencurah perasaan. Kerana kau semakin hari semakin sepi. Sepi dari hidupku ini. Kau seperti merajuk apabila aku meyampaikan hasrat hatiku untuk memilih dia.

Sayangku..

Setiap malam aku menunggumu namun kelibatmu langsung tidak dapat ku kesan. Naper sayang. Tegakah kamu melihat penderitaan yang ku tanggung ini. Kau seperti menyalahkan aku kerana aku memilih dia. Besar sangatkah kesalahan aku itu?? Besarkah sayang??

Aku sudah tidak sanggup lagi menangis menantimu siang dan malam. Jangan salahkan aku kerana memilih ADVERLETS. Tapi percayalah dalam hati ku ini hanya kau NUFFNANG ku yang satu.

Dari Kekasihmu,
Blogger



NotaKakiKurap:Adoi sebab mangkuk tue kata aku jiwang maka jiwanglah aku..hahahha

Wednesday, March 17, 2010

5 RAHSIA LELAKI


RAHSIA 1:

Bila lelaki tersebut benar-benar sukakan kamu, mereka lebih suka mengacau anda,
perli-perli dan mengata anda (yeke??) Mereka buat-buat benci
padahal dalam hati teramat suka. :c:

RAHSIA 2:

Sekiranya lelaki tersebut mencurah semua masalah kepada anda,
terutamnya dalam hal2 percintaan, dia sebenarnya memerlukan seseorang yang sanggup mendengar. Anda tidak perlu memberi cadangan dan jangan cepat merasakan bahawa anda dikehendaki kerana perasaannya dikala itu sebenarnya tidak tentu arah.
:d:

RAHSIA 3:

Jika seseorang itu sanggup melepaskan anda pergi, sanggup membiarkan anda mencintai orang lain sebenarnya merupakan seorang lelaki yang benar2 mencintai anda. Dia sanggup berkorban apa saja demi kebahagiaan anda. :b:

RAHSIA 4:

Bila lelaki tersebut marah2 dan menangis di depan anda, itu maknanya dia benar2 ingin meluahkan perasaannya. Jika dia marah dia benar2 marah dan jika dia sedih dia benar2 sedih.
:i:

RAHSIA 5:

Lelaki curang?? Jangan sesekali memberi muka kepadanya kerana sekali dia curang dia akan melakukannya berkali2. Sekali lelaki curang bermakna dia masih
mempunyai nafsu terhadap perempuan lain. Jadi tidak ada gunanya untuk anda masih
memberikannya peluang lagi kerana hampir kesemunya akan kembali berlaku curang lagi.
:f:

NotaKakiKurap:Hak2..lawak tol ak leh post entry yang jiweng nie..kakakakakaka

Monday, March 15, 2010

MENTALITI ORANG MELAYU


Selamat Sejahtera Semua..

Ehem. Sori dah lama tak update blog aku yang cumel buruk nie. Yela kat umah malas aku nak update. Cuti hujung minggu kan kena cuti la. Dengan2 blog aku cuti sekali. Tinggal tak sampai seminggu dah bersawang blog nie. Nie pon baru abis memvacum blog. Sory yer semua lama dah tak update. Hahahahaha.

Per kaitan sebenarnya tajuk blog dengan menatang yang aku tulis nie. Memang tak da hubung kait ataupun hubungan dara darah pon dengan tajuk entry tue. Saja ja letak. Okey aku sebenarnya nak cerita pasal satu eksiden kat umah aku. Depan umah aku tapi tak dak la teruk pon.

Kes dia law tak silap aku pempuan nie naik motor then tersangkut la dekat wayar lektrik law tak silap la. Camner ntah bawak motow leh tersangkut lak. Lawak tol la aku tengok. Tapi aku tak tengok pon mangsa rogol tue. AKu tengok dari jauh jer la. Bersepah orang yang tengok tapi yang panggil ambulan tak dak lak. Yang aku heran depan umah aku sebelum nie tak dak lak banyak keta nak lalu. Tetiba jer arie tue berderet2 keta lalu. Asal lalu jer jenguk nak tengok jadi per. Semak aku tengok. Kang aku sound baru taw. Lalu jer la. Kepala tue jenguk2 cam best ja. Ketuk kepala tue baru taw. Siap da yang turun nak tengok pa jadi.

Yang aku tengok banyak orang laki la tak kira orang tua atau orang muda. Yala yang eksiden tue pempuan. Muda lak tue. Aku tengok dari jauh cun gak. Patut la ramai laki pi jenguk2. Pas2 lepas baper minit ntah baru la aku dengaq ambulans mai. Adik aku gitaw pempuan tue luka sikit2 ja kot. Tapi pie hospital buat per ntah. Saja kot bawak jalan2 naik ambulans. Hahahaha. Macam gampang ja.

Kat sini aku nak cerita la eksiden dah lama jadi baru nak panggil ambulans. Dah da eksiden tak payah la nak pi dok keliling orang eksiden tue. Mati la dia tak cukup oksigen. Haih tue pon tak pikiaq ka. K la sok aku update lain. Hahahaha

NotaKakiKurap: Per aku dok meraban tak taw la. Hampa paham tak???

Friday, March 12, 2010

ENTRY PANJANG

Selamat Sejahtera Semua..

Nie entry aku yang paling panjang pernah aku tulis..

Wednesday, March 10, 2010

BANGANG!!


Selamat Sejahtera Semua..

Masa aku tulis dalam blog nie aku memang tengah bengang tahap babi la. Sory la entry kali nie memang aku mencarut sikit banyak. So sapa yang rasa dia tak suka nak baca entry aku kali nie sila blah ok. Bukan aku nak halau hampa semua tapi aku tak nak hampa semua tercemar otak bila baca entry aku kali nie.

Sekarang aku dah rasa okey sikit tapi still bengang lagi. Memang budak tue perangai babi la. Setan la. Aku menyesal sebab kenal ngan dia. Tak payah aku bagitau nama dia pa cukup hampa semua taw dia tue elok panggil babi ja. Bukan aku nak hina dia ka pa tapi kalau perangai elok aku tak kata la nie perangai cam setan ja. Ntah2 setan tue 2 kali lebih elok dari dia pa. Da aku kesah???

Aku kenal dia masa chat la (tempat chat dirahsiakan). Masa tue malas nak layan tapi tak pa la aku nie bukan jenis sombong pon. So bila dia nak kenal aku pon tak pa la. Dari chat kami YM dan mesej2 kat fon la. Mula2 baik la. Tak tunjuk la perangai setan tue. Jenis aku nie aku malas nak layan2 law dok jiwang2 sangat. Menyampah la. Ceh cakap la dia suka kat aku la. Ayat laki macam la hampa tak paham.

Saya suka awak la.
Saya dah jatuh cinta dengan awak la.

Hello bai lain kali nak ngorat pikiaq la patern lain lak. Ayat lapok beb orang dah boleh cam. Guna la cara moden sikit. Per barang ayat camtue. Belum tengok muka dah sayang2. Dah nampak muka hilang sayang tue. Aku nie bukan nak kata pa aku kenai dah banyak laki dah. Bukan setakat single laki orang pon aku penang skandal. Aku dah kenai sekoq2 laki nie camna. Boleh hafal la laki nie suka seks ka pa. Bukan nak kata aku nie bagus sangat tapi aku da gak maruah.

Sebab laki la hidup aku hancur taw tak. Bukan aku nak salahkan semua laki tapi kebanyakkan nya perangai cam babi. Taw amek kesempatan ja. Ngan budak tue study satu tempat ngan aku. Law aku jumpa dia memang aku nak maki habis2an la. Tapi satu ja aku takot dia angkat geng lak. Law belasah aku tak pa aku cuma takot kena buat kenduri lak. Bukan kena belasah aku tak takot tapi law dibuatnya dia angkat geng kenduri aku tak ke naya camnie. Aku nie pempuan per la dayanya nak lawan laki nie.

So klimaks dia hari nie la. Aku tak balas mesej dia. So dia jadi sakit hati la. Ajak keluar aku tak nak so dia kata kat aku la. Aku bengang tahap babi la. Dok kata camtue apa kes. Aku dah agak depa nie kawan tapi aku pon bengong apasal la senang sangat percaya. Biol tol otak aku sekarang nie. Ntah la bengang yer pasal sampai aku pening dan badan aku panas siot. Macam nak demam ja. Geram sangat2. Rasa aku nak simbah ja asid kat muka dia. Bengang aku. Sampai orang lain tanya aku naper. Meluat aku nk sebut nama dia. Benci sangat aku. Perangai macam babi. Dulu mak dia buat seks ngan anjing kot dapat dia. Haih. Geram aku nie tak abis lagi. Dah la buat dosa ja aku maki2 nie. Saja ja nak maki dalam blog ja. Maner taw kot2 dia terbaca ka. Baru dia sedaq seket.

NotaKakiKurap: Sory la entry ak nie macam haram skit. Jangan baca law tak suka. Nie blog aku suka aku nak mencarut ka pa. Sory aku emo skit.