Monday, May 24, 2010

LEWAT MASUK OFIS LAGI..

Selamat Sejahtera Semua...


Pagi nie agak kelewatan sikit gua masuk keja. Bukan sebab bangun lewat tapi blackout kat umah. Sebabnya litar pintas la. Jenuh gak la gua menapak nak cari dekat mana penyebabnya. Bertemankan lampu henset ja gua round satu umah tengok dekat suis. Jam masa tue dah pukul 7:40 am. Baju pun tak iron lagi sebab dah blackout kan. Suis dah ttup semua tapi still elektrik kena tendang. Adoi kat mana silapnya nie. Dah fedup nie. Rasa nak gie jer keje tanpa iron baju tapi malu la beb kedut berjuta kat baju. Tak pa gie lak masuk bilik tengok suis bilik ngan suis TV (suis yang bersebelahan). Tutup. Setel. Dah okey pon elektrik umah aku. Rupanya kat situ puncanya suis kena tendang. Tak taw samada suis lampu bilik tengah ataupun suis TV.


Dah okey gua pon iron la baju. Pagi nie adik gua yang kecik tue tak nak dok kat kedai ngan mak aku. Pagi-pagi lagi dia buat perangai. Biasanya mak jang gua yang jaga tapi dah nak dekat sebulan mak gua kena jaga. Mak dan ayah gua nie meniaga la. Bukak kedai makan la. So adik gua nie tak da sapa nak jaga. Terpaksa la bawak gie kedai. Mak jang gua tak jaga sebab umah dia tengah renovate. Minta tolong kawan mak gua tapi dia da keje la. Nak gie hospital la macam-macam la. Ayah gua cakap tak da sapa nak mengasuh. Naper?? Susah sangat ker?? Ayah gua bukan suh mengasuh free tapi ayah gua bagi la gaji sikit. Adik gua pun tak banyak ragam. Bagi buku ngan pensil diam la. Tak pun suap dia makan then bagi dia tidow. Setel beb. Tak susah pun. Kesian kat mak bapak gua kena keje sambil jaga adik gua. Gua bukan tak nak tolong tapi gua pun keje gak. Adik-adik gua yang lain pun sekolah.


So pas gua bersiap semua, gua kena hantar adik gua kat mak. Bawak masuk dia dalam keta. Dia nie suka law jalan-jalan. So tak da la nak cerewet. Masa nak hantar tue gua masuk kedai bapak gua. Dukung la adik gua tue. Ramai orang tengok lain macam. Yela gua dah comel masa tue. Lagipun diorang jarang nampak gua. Gua kan study selalu dok hostel so jarang la taw sal gua. Gua pikir masa tue mesti diaorang pikir yang tue anak gua. Hahahha. Gua buat tak taw terus drive masuk keje. Dah pukul 8:45 am baru gua masuk opis. Sungguh dedikasi kan. Baru praktikal nie beb. Law keje betol tak taw. Hahhaha. Okeyh la mau buat keje. Lalallalalallalalaaa

7 comments:

Aujinz said...

lu gie tendang suiz tue apekehal beb?..

hahhaha..


[sejak bila tuko lu gua, lu gua nie..]

MISH LOLIPOP said...

hahha..aujinz nie la..
sesaja ja tkar lu gua bru stylo beb..hahahha

saya_arief said...

kedut baru style.....xyah iron2..haha.

MISH LOLIPOP said...

arief: hahaha..pgalamn sndri la tue..gle kedut bjuta malu beb..nmpk sgt pmpuan pmalas

Frodo Baggins said...

iron watper ...
xyah iron arr
keh3x ~ lagi kacak!
woohaaaa


>>___<<


jgn amalkan lmbat g opis, kank jd sikap. wooohaaa!

Roronoa Zoro said...

haha.. aptut la pelik semacam entri nie.. gua lu rupenya... n masuk opis.. rupanya pratikal ek?? hehe..

p/s: agak2nya org kmpung tue ingt ko dah kawin kot.. xpon ingt ko tukang asuh anak.. hik3..

MISH LOLIPOP said...

frodo: hehehe..kacak lak..ok2 bos pas nie sblum sbuh dh trpcak kt depan opis..hehehhe

Roronoa: a`ah ngah prktikal..nak abis dh la nie..hehehhe..