Tuesday, March 30, 2010

BERTUNANG???

Selamat Sejahtera Semua..

Okeyh. Pagi tadi aku dah buat tag. So rasa lak nak mengepost entry nie sekali lagi. Tapi bukan pasal tag lagi dah. Actually aku tak suka buat2 tag nie. Malas nak tulis. Betol nie. Kadang bila kerajinan aku dah datang baru aku buat tag. So sapa dah mengtag aku minta maaf la yer. Law rajin baru aku buat. Haha.

Okeyh. Sebenarnya miggu lepas dah banyak kali aku nyaris2 eksiden. Satu masa pagi nak gie opis bawak laju nak mampos. Yela dah lambat katakan. So drift jer la tp yang nie bukan aku yang salah. Betol la bukan aku salah. Makcik tue la cilaka tol die leh tak tengok kiri kanan terus jer keluar dari simpang. Aku nie bawak cam pelesit dengan serta merta membrek kereta aku. Haih naseb la tak kena law tak memang makcik nie nak kena saman kot. Mulut aku nie memang tak abis2 dok maki. Yela baper cm sgt dh nk kena bontot keta die. Memang sial la.

Then, arie jumaat tue (minggu lepas law tak silap) aku dah memang lewat gie opis. Then bawak memang cam pelesit. Tak perasan lak keta depan nie stop adoi memang mencicit la tayar aku bunyi masa aku break. Adoi memang nyaris2 siot la. Law tak keboooom. Abis hancur keta aku. So pengajaran aku dapat mulut jangan masin. Bia taik gigi jek masin. Hahahaha.

Masa Khamis minggu lepas kan da eksiden. Kat kampung aku jer dan orang yang eksiden tue abang kepada membe adek aku. Masa eksiden tue balak adek aku dok belakang dia. Kira cam perasan la kat arwah. Masa tue arwah ngah berkhayal kot. Isap gam law tak silap. Arwah eksiden ngan bas. Memang teruk la. Motor abis hancur. Kepala die pecah.

Balak adek aku yang nampak so die kenal la. Aku dengaq citer tempat die eksiden tue dekat ngan jerat cina. Aku memang tak perasan langsung walaupun dah lama dok lalu kot jalan tue. Adek aku yang gitaw. So mak arwah aku dengaq sampai pengsan tengok arwah sebab doktor terpaksa jahit muka dia nak kenalpasti mangsa.

So malam Selasa baru2 nie, aku nak p amek adek aku tuisyen so usha2 la jerat cina. Memang jelas nampak. Apsal la selama nie aku tak perasan. Dok ralik tengok aku baru sedaq bas depan. Memang dekat la. Adek aku pon kata weh gila ka. Aku memang terkejut gila tapi cool ja. Rasa cam nak eksiden ja tapi alhamdulillah selamat.

So pengajaranyer sekarang nie banyak eksiden so hati2 lah dijalan raya.

NotaKakiKurap:Sory. Tajuk yang tak da kena mengena ngan entry. Hahahaha

6 comments:

Mr Rulez said...

ermmm..mn btunang yer..hehe
bhya pmpn bawak laju..yela,pmpn pmndu bhemah sgt2..huhuu

MISH LOLIPOP said...

bertunag xdak pon..hehehe
sj jer ltak..
mmg la tp msa tue dh late sgt trpksa la pandu dgn sopan yek..

saya_arief said...

taik gigi masin kah..??
adakah penulis pernah merasa nyer..??
haha..

MISH LOLIPOP said...

arief: ngek tol la..hahahah..awk yg ajr cmtue..huhuhuh

joegrimjow said...

smangat klik sebab tau pasal kisah tunang
tngok2
ksiah eksiden daaa
adusss

MISH LOLIPOP said...

joegrimjow: hahaha..mau taw r..tjuk ksi gempak sket