Thursday, June 3, 2010

CEK DARI ERA?? BIAR BETOL??

Selamat Sejahtera Semua...

Pagi nie gua still rasa sedih lagi. Petang kelmarin balik umah jer gua terus kol dia. Langsung tak angkat. Terus direject. Sedih gua. Sekurangnya angkat dan explain bagi gua paham tapi dia still buat bodoh ja. Semalam gua dah tak nangis dah tapi still sebak tue rasa. Semua benda yang gua buat semua ingatkan gua kat dia. Bila gua ambik earfon nak dengar lagu teringat kat dia sebab earfon tue earfon dia. Dia kasi kat gua. Dah la gua tak nak cerita camnie la. Bak kata Sang Karipap tak cool la ketua perompak sedih kan. Waaa... (T___T) Sudah namo nangis dah.

Sebenarnya gua nak cerita something. Semalam tengah hari gua dapat satu envelope. Pakcik GDEX hantar kat ofis gua. Dia cakap memang gua sendiri kena sain la. Gua pon dah dapat gua bukak la. Tengok dalam tue ada satu cek. Cek ja. Surat atau notis paper gua tak dapat. Gua heran la. Cek per nie?? RM100 lak tue. Gua pikir la. Dekat envelope tue da alamat. Gua ingat gua dapat kerja sebab kat alamat tue ada la tulis PROGRAMMING. Tue gua punya course kat poli. Tapi tak da la gua dapat cek. Then gua tengok alamat tue da tulis ERA FM (103.3). Gua syak dari ERA FM la. Tapi gua tak taw menang per. Gua takut gua kena kencing jer. Mana tau sapa-sapa bengap hantar nak pekena gua. Memang bangsat la.

So pas tue gua buka laman web ERA. Gua godek-godek situ tapi gua tak taw menang per gak. Then gua ambik keputusan gua hantar emel kat ERA. (Bukan ERA FAZIRA ya) Gua tanya la bla bla bla. Then pagi nie gua buka emel tapi langsung tak da balasan. Gua syak memang gua kena kencing hidup-hidup nie. Tapi pastue gua dapat emel.






Photobucket


Rupanya gua menang Jangan Lupa Nyanyi Versi Web di web ERA FM. OMG. Gila tak sangka slogan bodoh-bodoh yang gua letak tue free-free jer menang. Hoho. Best. Nie jawapan yang gua menang.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
So memang tak sangka la. Free-free dapat RM100. Dah la gua memang tengah sengkek nie. Thanks ERA FM. Caya lu beb. Hoho.


NotaKakiKurap: Untuk entry giveaway Kie-yu dan Perfumeberry sok gua buat sebab gua tak sempat snap pic giveaway tue. Hoho Jangan marah ek. Oh ya untuk pic cek tue gua taj sempat snap gak. Nanti duit law sempat gua snap la. Hehehe

12 comments:

FyZa said...

pergh! dpt duit 2..100 pun sapa nk bg free..tgk 2..dlm sedey2 ada gak berita hepy kan..^^,

Sang Karipap said...

Saya ada bantahan! Jangan lupa masukkan rm 100 tu dalam akaun bank saya ye..hahaha

Roronoa Zoro said...

wahh.. tahniah3.. dapat fulus belanja la anak2 buah makan.. xkan sorang2 kot.. hehe =)

MISH LOLIPOP said...

@FyZa

haha..tue la..tp sedey pon ttp da lg

MISH LOLIPOP said...

@Sang Karipap

byk cntik..haha..seposen leh la letak..heheh

MISH LOLIPOP said...

@Roronoa Zoro

xda la kjam sgt..nk byr lsen yg dh mti, then nk gna utk rport LI n blnja fmili mkn..heee

ciEk NiENa said...

congrate3.. aii, jeles nyer saya.. huhu..

MISH LOLIPOP said...

@ciEk NiENa

haha..thanks

Kie-yu said...

congratulation cik kak!
ko ni mmg spesis bertuah la ^__^

miss lolly a.k.a luvfareda said...

jomlah kite share dueeeeeeeeeeee

MISH LOLIPOP said...

@Kie-yu

kdg2 kot bertuah..heeeeee

MISH LOLIPOP said...

@miss lolly a.k.a luvfareda

hahha..lju jer ko lolly