Monday, April 19, 2010

Ceritaku Yang Paling Sedih Fasal Duit

Selamat Sejahtera Semua..
Nove kedua Khairi iaitu Yuda di Padang Maya tak best sebab seram sangat. Lebih baik buat cerita sedih macam ni.



Dah lama kot aku tak update blog nie. Yela tak idea la nak mengarut per. Pastue mood nak mengarang semua dah hancur. Hampa perasan tak semenjak dua menjak nie aku banyak tulis sal kontest. Yela. Idea tak da nak ngarut then yang tue jer mampu aku tulis. Law saper yang tak nak baca bleh blah okeyh.



Okeyh. Tajuk diatas nie bersempena dengan kontest yang dianjurkan oleh Incik Khairi (Promot sket) Okeyh citer die camnie. Dulu aku da kenal sorang member nie. Die nie banyak masalah sangat. Aku nie dah la hati lembut bak span (eh..span lembut ker) Memang aku tak sangka langsung die nak ambik kesempatan keatas keprihatinan aku nie.


Masa tue die da masalah yang aku rasa besar sangat. Die pinjam duit kat along bukit beruntung (bukit beruntung aku yang tambah yer) So law die tak bayar memang nahas la. Die kena bayar dalam 3 rat la (RM300). Die minta tolong aku. Aku nie memang tak leh tengok orang susah memang nak tolong jer. Tapi masa tue aku memang takde duit langsung. Duit PTPTN aku masa tue dah lama aku perabih. So last choice aku kasi laptop aku kat die so die leh sandaq ( sandaq nie macam cagarkan kejap untuk pinjam duit..macam gadai la) Aku buat camtue sebab tak nak die edar dadah la. Bahaya tue kan. So die sandaq kat lecturer die. Dapat dalam 3 rat. Setel masalah nie.


Tetiba jer anak member ayah aku nak pinjam laptop aku. Nah naya aku sebab laptop aku tak dak masa tue. Aku reka alasan macam2 la. Then aku pon gie cek kat bank duit aku masuk lagi or tak. Alhamdullillah duit dh masuk aku bagi die dan die gie amek balik laptop aku.


Start dari kes tue die dah mula pinjam duit aku. 1 rat 2 rat 3 rat dan bla2. Banyak alasan die pinjam duit aku. Aku pon tak kesah sebab die dah janji nak bayar. Lama2 duit yang die pinjam dah cecah 1k. Banyak tue. Member aku dah mula bising sebab banyak sangat yang aku bagi pinjam. Aku pon cakap la tak per kita tolong orang ner taw nanti susah die lak tolong.


Tapi lama2 die hilang. Nombor fon dah tukar dan aku tak dapat nak contact die dah. Sedih kan. Sampai sekarang aku tak taw nak buat camner dah. Dah banyak kali aku antar mesej kat facebook tapi die buat bodoh jer. Aku tak kesah law die tak mampu nak bayar tapi gitaw la aku sekurangnya aku taw. Jangan la diam jer dan nampak sangat macam nak lari jer. Dan jangan berjanji law kite tak mampu nak bayar. AKU AKAN HALALKAN DUIT SEMUA YANG DIE PINJAM DENGAN SYARAT DIE BAGI TAW KAT AKU SEBAB DIE BUAT CAMNIE. 


Citer nie betul tiada unsur2 penipuan dan untuk menyertainya hampa semua boleh usha blog Incik Khairi untuk terma dan syarat pertandingan.


Eh2. Lupa lak aku nak tag kat member2 aku iaitu AUJINZ SI LANUN RANGGI dan BULLET PESAING AKU. HAhahhahaha.









15 comments:

Jard The Great said...

uish.. die pinjam tatau malu! huhu

MISH LOLIPOP said...

mmg pon jard..jantan nie mmg xtaw malu tol

bh said...

ala sedihnye

MISH LOLIPOP said...

bh=yup smpai skrg xdpt duit tue lg..huh dh la ngah pokai nie

Aujinz said...

kutuk dier sebab pandai pinjam tak pandai pulang..

errr..boleh ker saya kutuk dier nie????

sebelas said...

adeh siannya kena main..
:D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

saya_arief said...

hoho..da masok kontest skarang..bagus2..

MISH LOLIPOP said...

Aujinz: ktuk jer..law jmpe jntan nie memng nk kna la..

sebelas: yela..sian kt sy..waaaaaaaa

MISH LOLIPOP said...

arief: hahha..dh lma kot draft time to join lak

Khairi said...

Okey, dah add. thanks join yaaa!! ;p

MISH LOLIPOP said...

sma2 incik khairi

BULLET said...

kene buat tag ke?

MISH LOLIPOP said...

ikut ske bullet la..hehhehe

bofoyengfeng said...

ahaaa haa.....

MISH LOLIPOP said...

bofoyengfeng: weh apsl???